Giro x Hungary – A harmadik nap

Giro x Hungary – A harmadik nap

A Giro D’Italia a világ második legnagyobb bringás eseménye. Egy 3 hetes körverseny amit 1909 óta rendeznek meg. Ami azt illeti, akkor még sokkal jobban hasonlított egy bikepacking versenyre, mára ez már egy professzionális tömegrendezvény amin a világ legjobb országúti kerékpár sportolói, fantasztikus atléták indulnak el. A történelme és az atmoszférája miatt szeretjük mi is, annyira, hogy mindhárom hazai napról saját magazin cikket is készítünk. Ez a harmadik napi összefoglaló, 2 fotósunktól: Karancsi Rudolftól és Schöff Gergelytől.

A fotóinkkal és a saját médiával nem a versenyt szeretnénk közvetíteni. A célunk, hogy megmutassuk, hogy milyen volt ez a világszínvonalú esemény nekünk, magyaroknak. Milyen amikor a „peloton” ismerős utcákon, ismerős tájakon, és ismerős arcok mellett száguld el.

201 km-t tett meg a mezőny Kaposvár és Balatonfüred között. Az úton 1150 m szintemelkedést gyűjtöttek, amivel (az időfutamokat leszámítva) ez volt az egész Giro második legsíkabb szakasza. „Tuti, hogy sprint befutó!”

Caleb Ewan, vagy Mark Cavendish. Az előzetes esélylatolgatásban egyértelműen ez a két név merült fel. Mondjuk az ausztrál az első szakaszon elszenvedett bukása miatt erősen kérdéses volt. Mark Cavendish, a 36 éves brit idén még nem nagyon mutatta magát, tavaly ő volt aki, a Tour De France-on beállította Eddy Merkcx szakaszgyőzelem rekordját, 34 győzelemmel. A Giro-n 14 éve nyert először, és 9 éve nem indult. A mostani mezőnyben vannak olyanok akik 14 éve épphogy elkezdték az általános iskolát.

Mark Cavendish behúzta saját maga 160. és a Quick Step csapat 1115. győzelmét. Azt nyilatkozta a befutó után, hogy: „nem én vagyok a legerősebb, sem a leggyorsabb, de nyerek.”

Hajrá Mark, hajrá Mathieu Van Der Poel, kitartást az Etnára.

Köszönjük Giro, köszönjük Magyarország, köszönjük Valter Attila, Fetter Erik, Peák Barnabás, ez életre szóló élmény volt!

Fotó:
Karancsi Rudolf
Schöff Gergely

Szöveg és szerkesztés:
Gangel Marcell