Bianchi
Mátra Gravel

2024.04.13, Parád

Ez az esemény a 2024-es Bianchi Gravel Magyar Kupa Sorozat része. Egy “gravel egynapos” amely inkább a teljesítményről és a kihívásról szól, de mégis megjelenik benne a természet, a felfedezés és a kaland. A választott távon a legtöbb induló jó időeredményt tervez majd elérni, itt túravezetés, kilátóban megállás és közös fotózkodás garantáltan nem lesz. Viszont egyedi élmény igen: megtapasztalhatod, hogy milyen érzés a természethez legközelebb átélni a teljesítmény örömét!

A Bianchi Magyar Gravel Kupasorozat ezen állomása, már lezajlott, de ha kedvet kaptál mindenképp várunk a következőre!

Galéria

KLND elválasztó

Esemény leírás

KLND elválasztó

A Bianchi Mátra Gravel esemény a 2024-es Bianchi Magyar Gravel Kupa Sorozat 1. Állomása!
Az adott napi eredményeken kívül az itt összegyűjtött pontjaid beleszámítanak az év végi összetettbe is! Ezt a rendezvényre és a teljes gravel sorozatra, a teljes szakágra vonatkozó szabályzatot itt érheted el.

Rajthelyszín

KLND elválasztó

A parádi Túra Kempinget a 24-es úton közelíthetitek meg. Parkolni a Kempingben tudtok, kb. 100 autó fér el kényelmesen. Mivel mi rajtolunk először, valószínűleg nem lesz gond a helyekkel, de ha mégis akkor polgárőrök fognak segíteni. A versenyközpontban elérhető lesz:

Pálya, útvonal

KLND elválasztó

A pálya körpálya, melyet verseny számtól függően egyszer vagy kétszer kell teljesíteni.  Rövid táv: 70 km egy kör, vagy hosszú táv  115km két kör. 
A pálya nyilakkal és jelekkel feljelölt lesz, de a .gpx fájl letöltése és követése a saját eszközön erősen ajánlott! 
9 órakor közös, autóval felvezetett rajtoltatással elindultok a parádi Túra Camping Étterem parkolójából Parádsasvár irányába, majd a helyi focipályától indul és a körök végén ott is végződik a verseny hivatalos időmérése. Az időmérő kapu és a rajtközpont közötti táv neutralizált lesz, az eredményt nem befolyásolja!

Frissítés

40.4 km-nél (2.kör 87 km) kijelölt publikus frissítő zóna
Itt a szervezők által szervezett frissítő nem lesz, ezt a helyet a hozzátartozók/szurkolók/csapatok számára jelöljük ki, hogy itt adjanak fel frissítőt. Autóval jól megközelíthető, sok parkolóhely található itt és enyhe emelkedőn van. Szurkolói zónának is kiváló!

51.7 km-nél (2.kör 98 km) szervezett nagy frissítő zóna
Itt csak szervezett pont lesz, segítőknek behajtani tilos!
Itt frissíthettek vizet, izot, gyümölcsöt, szeletet.
A pályán a rajt/cél helyen kívül ez az egy hely lesz ahol lehet ledobni szemetet, minden más helyen szigorúan TILOS szemetelni!

Kiemelt infók

  • A rövid táv 1, a hosszú táv 2 kört fog tenni a pálya 11.8 – 59 km-ig tartó kör részén. A ki,- és bevezető 11.8 km-t minden távnak csak egyszer szükséges megtenni.
  • A hosszú táv így 115.9 km lesz 2263 m szinttel, a rövid táv 69.8 km 1347 m szinttel
  • A rajt és célvonal (időmérő kapu) is a rendezvény központtól eltolva, Parádsasvár határán lesz a „terep” szakasz kezdetén. Ez ca. 2.4 km-re lesz a rendezvény központtól ami a lfelvezetett lassú rajtnál is és a befutó után is neutralizálásra kerül. Ennek oka a forgalmas 24-es út keresztezése amit élvezetes módon nem tudtunk gravel alternatívával helyettesíteni.
  • A pálya talaja a tervező szoftverek becslése ellenére közel 60-70%-ban terep. A nagyjábóli összetétel: 40% jó minőségű gravel, 30% töredezett (néhol erősen töredezett) aszfalt út, 25 % közút/aszfalt, 5% földút.
  • Az erősen töredezett részek (kb összesen 5 km ami tényleg nagyon rázós) miatt ajánlott minél szélesebb gumi, vagy csillapítás. Gravellel gyors ez a pálya, nem szükséges rá monti, de ezek a részek komoly felütés veszéllyel járnak és kényelmesebbek is széles abroncsokon. Ezek a szakaszok: a kivezető szakaszon 7.5 és 10.5 között, illetve a körön 13.5 és 23 között elszórva.
  • A pályán ca. 3x 500m fakitermelés által erősen sújtott szakasz van ahol sár várható, ezen kívül haladós és időjárásálló a pálya.
  • A verseny és a kihívás szempontból legmeghatározóbb rész a 23.1 és 41.1 közötti 18 km-es, 680 m emelkedést tartalmazó mászás ami hazánkban elég egyedülálló terep emelkedő. Mondhatjuk ezt az adatok, a táj és a bringázhatóság miatt is: pazar élményt nyújt majd a versenyzéshez

Programterv

KLND elválasztó

7:00

Versenyközpont nyitása, helyszíni nevezés kezdete

8:45

Rajt beszólítás, technikai információk

9:00

Közös Rajt - Gravel rövid táv versenyszám

9:00

Közös Rajt - Gravel hosszú táv versenyszám

16:00

Eredményhirdetés, a rendezvény szintidejének vége, zárás

Fontos infók, legfontosabb dolgok

  • A rendezvény nem teljes pályazár mellett halad! A forgalmasabb kereszteződések polgárőrök által biztosításra kerülnek, de ők forgalmat nem állíthatnak meg, csak figyelmeztetnek a forgalmas szakaszokon
  • Végig kötelező a KRESZ betartása és a jobbra tartás
  • A pályán 50-59 km között egy gyors lejtő visz le a hegyről ahol a MTB mezőnnyel találkozhattok (azonos irányban) illetve van rajta 4 kanyar ami nem teljesen belátható. Kérjük ne itt próbáljátok megnyerni a versenyt, óvatosan, tartalékolva  közelítsétek meg ezeket a szakaszokat! Lesz helyetek és lehetőségetek máshol lejátszani a meccseket 🙂

Partnereink

KLND elválasztó

Üdvözlünk az eseményünk infó oldalán! Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy egy helyen megtalálj minden információt ami az eseménnyel kapcsolatos. Ezt az oldalt folyamatosan frissítjük, ha nem találsz valamit akkor kérjük nézz vissza később. Kérdés esetén írj nekünk emailt a hello@klnd.eu címre.