Bianchi
GYENESDIÁS Gravel

2024.05.04. Gyenesdiás

Ez az esemény a 2024-es Bianchi Gravel Magyar Kupasorozat része. Egy “gravel egynapos” amely inkább a teljesítményről és a kihívásról szól, de mégis megjelenik benne a természet, a felfedezés és a kaland. A választott távon a legtöbb induló jó időeredményt tervez majd elérni, ezért itt túravezetés, kilátóban megállás és közös fotózkodás garantáltan nem lesz. Viszont egyedi élmény igen! Megtapasztalhatod, hogy milyen érzés a természethez legközelebb átélni a teljesítmény örömét!

A Bianchi Magyar Gravel Kupasorozat ezen állomása, már lezajlott, de ha kedvet kaptál mindenképp várunk a következőre!

Galéria

KLND elválasztó

Esemény leírás

KLND elválasztó

A Bianchi Gyenesdiás Gravel esemény a 2024-es Bianchi Magyar Gravel Kupasorozat II. állomása! Az adott napi eredményeden kívül az itt összegyűjtött pontjaid beleszámítanak a szezon végi összetettbe is. A rendezvényre, a teljes gravel sorozatra, illetve a teljes szakágra vonatkozó szabályzatot itt érheted el.

Rajthelyszín

KLND elválasztó
Rendezvényhelyszín, az eseményünk rajt/cél központja a Festetics Imre élményközpont

A Bakonyerdő által üzemeltetett Festetics Imre Élményközpont szolgál majd rajt/cél központként. Azon kívül, hogy kiválóan kiszolgálja a bringás igényeket, a kísérőknek, a család többi tagjának és gyerekeknek is programlehetőséget biztosít. Többek között természet háza, állatpark és VR bemutató szórakoztatja majd a család többi részét, amíg várják apát vagy anyát. A központ minden rendevényre érkező (versenyző és kísérő) részére egy kedvezményes, 1000 Ft-os belépőjegy opciót biztosít! 
A rendezvény helyszínén a rajtot megelőző este kempingezésre  lehetőség lesz, amelynek díja: 

Sátor: 3.000 Ft / sátorhely
Jurta: 5.500 Ft / fő (matrac biztosított)
Lakóautó: 6.000 Ft / autó
Zuhanyzó, WC, elektromos áram minden esetben biztosított. 
Szállás jelentkezést kizárólag előzetesen, ezen a linken lehet jelezni 2024.05.01 éjfélig.

Parkoló a központ előtti út mellett kerül kijelölésre, a parkolást rendezők fogják irányítani.

A versenyközpontban elérhető lesz:

A hétvégén Ultrabalatont is rendeznek, ami miatt az M7-es autópályán és Keszthelyen óriási forgalom várható. Kérjük, hogy északi irányból: Veszprém-Tapolca-Várvölgy felől közelítsd meg a rendezvény helyszínt.

Pálya, útvonal

KLND elválasztó

A pálya körpálya, amelyet versenyszámtól függően egyszer vagy kétszer kell teljesíteni.  Rövidtáv 61,9 km, egy kör, vagy hosszútáv  113,5 km, két kör. A pálya nyilakkal és jelekkel lesz jelölve, de a .gpx fájl letöltése és követése a saját eszközödön erősen ajánlott. 9 órakor közös rajtoltatással indultok. Rajt, cél és időmérés egyaránt a Festetics Imre Élményközpontban lesz.

Frissítés

Frissítő 1 – Vállus 
9,8 és 61 km-nél. A MTB versennyel közös frissítőpont. Enhye lejtőn helyezkedik el a Vállusra vezető útszakaszon. A frissítőn saját kulacs töltésre és izotóniás ital, energiaszelet, gyümölcs fogyasztásra van lehetőség. A személyzet a frissítőt nem adja fel.

Frissítő 2 – Zalaszántó óvoda
43 és 81 km-nél. A fulban helyezkedik el egy sík szakaszon éles derékszögű kanyarban. 
A frissítőn saját kulacs töltésre és izotóniás ital, energiaszelet, gyümölcs fogyasztásra van lehetőség. A személyzet a frissítőt nem adja fel.

Kiemelt infók

  • A rövid táv 1, a hosszú táv 2 kört fog tenni a pálya 5,1 – 56,8 km-ig tartó kör részén. A ki- és bevezető 5,1 km-t minden távnak csak egyszer szükséges megtennie.
  • A rövidtáv 61,9 km lesz 874 m szinttel, míg a hosszútáv 113,5 km lesz 1.810 m szinttel.
  • A rajt és célvonal (időmérő kapu) a rajt/cél központban lesz elhelyezve
  • A pálya talaja közel 60%-ban terep. Jó minőségű murvás utak, erdészeti aszfalt utak és nagyon kicsi arányban (3 km alatt) földutak alkotják.
  • A terep összességében könnyű, esőre kevésbé érzékeny a pálya. (Legfeljebb 1-2 nagyon rövid szakasz van, ahol komoly esőzés esetén gondot okozhat a talaj.)
  • A pálya összességében egy könnyebb, haladósabb gravel pálya lesz. Óriási kihívást jelentő hosszú, vagy nagyon meredek emelkedőket nem tartalmaz.
  • sorompó található!!! 2,5 km, 8,3 km és 35,5 km-nél
  • fakitermelés 24,3-24,5 km között
  • veszélyes aknafedelek Lesencetomajon belül 17,2 és 17,4 km között
  • fekvőrendőr 42,5 km-nél
  • rossz minőségű aszfalt lefelé 41 km, 45,5 km, 46 km-nél továbbá 57-58,6 km között
  • az útvonal teljes hosszában, de ezeken a szakaszokon különösen fontos a „KÖTELEZŐ A JOBBRA
    TARTÁS” és a KRESZ szabályok betartása.

Programterv

KLND elválasztó

7:00

Versenyközpont nyitása, helyszíni nevezés kezdete

8:45

Rajt beszólítás, technikai információk

9:00

Közös Rajt - Gravel rövid táv versenyszám

9:00

Közös Rajt - Gravel hosszú táv versenyszám

16:00

Eredményhirdetés, a rendezvény szintidejének vége, zárás

Fontos infók, legfontosabb dolgok

  • A rendezvény nem teljes pályazár mellett halad. Bár forgalmasabb kereszteződéseket polgárőrök fogják biztosítani,ők a forgalmat nem állíthatják meg, csak figyelmeztetik a versenyzőket és a gépjárművezetőket a forgalmas szakaszokon.

  • A KRESZ betartása és a jobbra tartás végig kötelező.

nap
óra

Hamarosan elstartolunk a Bianchi Gravel Magyar Kupa Sorozat II. állomásán! Gyertek, jó móka lesz! Az online nevezést lezártuk, de a helyszínen lesz lehetőséged!

Partnereink

KLND elválasztó