Bianchi Gravel Országos Bajnokság 2024

I. Bianchi
GRAVEL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

2024.09.15. Balatonfüred

Ez a hazánkban rendezett első Gravel Országos Bajnokság. 2024-ben a legnagyobb hazai “gravel egynapos” ahol a legjobb hazai bringások, gravel és más szakág versenyzői állnak majd rajthoz. A legtöbb induló jó időeredményt tervez majd elérni, ezért itt túrázgatás, kilátóban megállás és közös fotózkodás garantáltan nem lesz. Viszont egyedi élmény igen! Megtapasztalhatod, hogy milyen érzés a természethez legközelebb átélni a teljesítmény örömét és a legjobb bringásokkal egy mezőnyben tekerni.

Esemény leírás

KLND elválasztó

A Bianchi Gravel Országos Bajnokság a 2024-es gravel szezon zárása és egyben a bajnokavatás fóruma. Ez az esemény nem része a 2024-es Gravel Magyar Kupa Sorozatnak, itt pontszerzésre már nincs lehetőség, trikolor bajnoki trikó felöltésére azonban igen. Fiúk és lányok között is abszolútban és minden korcsoportban hirdetünk bajnokot, az első helyezettek egy évig viselhetik a nemzeti színekkel díszített bajnoki mezt.

Ez a szezonban az egyetlen pénzdíjas versenyünk. A korcsoporttól független abszolút első 3 helyezett női és férfi versenyzőknek a Hester’s Life által felajánlott 100-75-50e Ft pénzdíjat adunk át a dobogón.

Fontos, hogy az Országos Bajnokság minden korcsoportban csak egy távon kerül megrendezésre. U19 és Senior (60+) korcsoportokban csak rövid távon lehet indulni, minden más korcsoportban csak hosszú távon. Részletek a rendezvényre, a teljes gravel sorozatra, illetve a teljes szakágra vonatkozó szabályzatban itt érhetők el.

Rajthelyszín

KLND elválasztó

A versenyközpontban elérhető lesz:

Az esemény balatonfüredi rajt/cél központtal rendezzük meg. A pontos helyszín és a részletek hamarosan elérhetők lesznek itt az oldalon.

Pálya, útvonal

KLND elválasztó

A Gravel Országos Bajnokság pályáját a verseny előtt egy hónappal tesszük közzé. 
A kialakítás alatt álló pálya egy rövidebb kör lesz a Balaton-felvidéken amit többször kell majd az indulóknak teljesíteni. A rövid táv 40-80 km között, a hosszútáv 80-130 km között lesz.
Körönként legalább egy szervezett frissítővel és technikai zónával készülünk, ahol van lehetőség támogatni a versenyzőket.

Programterv

KLND elválasztó

7:00

Versenyközpont nyitása, helyszíni nevezés kezdete

8:45

Rajt beszólítás, technikai információk

9:00

Közös Rajt - Gravel rövid táv versenyszám

9:00

Közös Rajt - Gravel hosszú táv versenyszám

16:00

Eredményhirdetés, a rendezvény szintidejének vége, zárás

nap
óra

Ez a hazánkban rendezett első Gravel Országos Bajnokság. 

Partnereink

KLND elválasztó