Giro x Hungary – A második nap

Giro x Hungary – A második nap

A Giro D’Italia a világ második legnagyobb bringás eseménye. Egy 3 hetes körverseny amit 1909 óta rendeznek meg. Ami azt illeti, akkor még sokkal jobban hasonlított egy bikepacking versenyre, mára ez már egy professzionális tömegrendezvény amin a világ legjobb országúti kerékpár sportolói, fantasztikus atléták indulnak el. A történelme és az atmoszférája miatt szeretjük mi is, annyira, hogy mindhárom hazai napról saját magazin cikket is készítünk. Ez a második napi összefoglaló, 3 fotósunktól: Apjok Róberttől, Karancsi Rudolftól és Schöff Gergelytől.

A fotóinkkal és a saját médiával nem a versenyt szeretnénk közvetíteni. A célunk, hogy megmutassuk, hogy milyen volt ez a világszínvonalú esemény nekünk, magyaroknak. Milyen amikor a „peloton” ismerős utcákon, ismerős tájakon, és ismerős arcok mellett száguld el.

Percenként indulnak az „űrruhások” és egyenként teljesítik a távot. Ez egy elég technikás pálya, sok kanyar, visszafordítható nehezíti meg a versenyzők dolgát.
„Képzeljétek, a 9 kilométert a várban hegyi befutóval kb 12 perc alatt teszik meg. Az több, mint 46-os átlag, és síkon simán 60-al mennek.” Magyarázta több ezer bringasport rajongó a laikus családtagoknak és haveroknak.

„Hát ez óriási buli! Nem is tudtam, hogy ez ekkora!”
A kilátogatók többsége nem bringás. Egyszerűen az esemény mérete, és a felhőtlen szurkolás, közösségi élmény tette vonzóvá ezt az eseményt annyira, hogy több tízezren kiálljunk az út mellé. Amore infinito – a Giro D’Italia szlogenje is szenzációs: örök szerelmet kiállt a bringázásért, és a közösségi élményért. Mert ez pont ugyanannyira közösségi esemény is mint a 176 srác csúcsteljesítménye.

Mathieu Van Der Poel kiérdemelte a „Matyi” becenevet a magyar szurkolóktól. Szenzációsan megoldotta ezt a két napot, klasszis teljesítmény a rózsaszínért! Valószínűleg Szicíliában már leveszik róla. Lehet, hogy pont Yates?

Mindenesetre szép volt, Matyi! Valószínűleg ebben az életben már nem kell fizetned a sörért, ha bemész egy budapesti bárba. Jó utat neked, és vigyázz az olaszokkal, ne hagyd, hogy a kecsapos tészta miatt kikezdjenek veled!