Giro x Hungary – Az első nap

Giro x Hungary – Az első nap

A Giro D’Italia a világ második legnagyobb bringás eseménye. Egy 3 hetes körverseny amit 1909 óta rendeznek meg. Ami azt illeti, akkor még sokkal jobban hasonlított egy bikepacking versenyre, mára ez már egy professzionális tömegrendezvény amin a világ legjobb országúti kerékpár sportolói, fantasztikus atléták indulnak el. A történelme és az atmoszférája miatt szeretjük mi is, annyira, hogy mindhárom hazai napról saját magazin cikket is készítünk. Ez az első napi összefoglaló, 3 fotósunktól: Apjok Róberttől, Karancsi Rudolftól és Schöff Gergelytől.

A fotóinkkal és a saját médiával nem a versenyt szeretnénk közvetíteni. A célunk, hogy megmutassuk, hogy milyen volt ez a világszínvonalú esemény nekünk, magyaroknak. Milyen amikor a „peloton” ismerős utcákon, ismerős tájakon, és ismerős arcok mellett száguld el.

Felemelő érzés volt a közvetítéseken és élőben látni, hogy milyen szurkolótábor követte a kerékpáros hősöket. A népszerűség terén sokat köszönhetünk a három magyar indulónak, Valter Attilának, Peák Barnabásnak és Fetter Eriknek! Hajrá srácok!