Hungarian Divide 2022

Hungarian Divide 2022

2022-ben ismét Magyarország varázslatos hegységei szolgálnak majd hazánk leghosszabb kerékpáros kihívása, a Hungarian Divide helyszínéül. Az ultra hosszútávú kihívás lehetőséget ad, hogy az elszánt indulók, miközben gyönyörű tájakon tekernek keresztül, megismerjék mentális és fizikális korlátaikat.

Annak ellenére, hogy egyelőre a Hungarian Divide rövid múltra tekint vissza, mégis számtalan drámával szolgált már az eddigi két rendezés is. A fizikális és mentális megpróbáltatások során az indulók gyakran pajszerral feszegetik saját és felszereléseik teljesítőképességének határait, mindezt úgy, hogy az időjárás szeszélyének is ki vannak téve.

Ki ne emlékezne Bagoly Levente és Zóka-Ujhelyi Zoltán 2020-as sprint befutójára, vagy Boruzs Zsolt 2020-ban történt drámai eléhezése utáni 2021-es magabiztos győzelmére.

Ez egy nagyon gyors és intenzív kihívás volt. Ez az útvonal mindennel szolgált, ami Magyarországon lehetséges. Már csak a hó hiányzott. A Divide jellegű eseményekre jellemző kihívások nagyon jó egyvelegét kaptuk.

Ez egy feladat, amit teljesíteni kell.

Talán nem is az eredmény, hanem a teljesítés, ami igazán fontos.

Ha csoportosan tekersz, az segítheti a morált, ha egyedül tekersz, akkor viszont jobban tudod a saját tempódat bringázni.

A Hungarian Divide a tökéletes módja annak, hogy felfedezzük Magyarország gyönyörű vidékét és kedves emberekkel találkozzunk.

Idén töltöm a 66. életévemet. Én, így ünnepelem a dupla hatost.

Azért jöttem, hogy lássam, hogyan változik Magyarország nyugatról keletre.

A kaland miatt neveztem be. A szabadság, amit a túra során átélek, az esemény legjobb része.

Nem haboztam benevezni. Ez a közösség és a buli része miatt van.

Ez egy lélekkel teli esemény. Érezni, hogy a szervezők a szívüket teszik bele.

2022-ben június 24-én rajtolnak el a vállakozó szellemű kalandbringások Szentgotthárd belvárosából, hogy nyugat-keleti irányba próbálják meg teljesíteni választott távjukat. A már jól megszokott módon, idén is lesz lehetőség féltáv, illetve teljes táv teljesítésére. A féltáv nagyjából 700 kilométer és több, mint 10 000 méter szintemelkedés leküzdése után ér majd véget Budapesten. A teljes távot vállalók 1 400 kilométert és 24 000 méter szintemelkedést tudhatnak majd maguk után, amikor célba érkeznek a Smaragdvölgyben.

Újdonságot jelent, hogy 2022-ben Csapat nevezésre is lehetőség van. A csapatnevezés azok számára ad lehetőséget, akik közelebbről szeretnének megismerkedni a bikepacking kihívások világával, de még nem érzik magukat készen egy önálló megmérettetésre.

A Hungarian Divide egy különleges rendezvény a magyar kerékpársport színes palettáján. Ez az egyetlen kerékpáros kihívás, amely lehetőséget ad Magyarország teljes átszelésére, ilyen módon enged megmerítkezni az ország természeti és kulturális szépségeiben, miközben megismerhetjük saját fizikai és mentális határainkat.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Hungarian Divide nem csak az útvonala és a kihívás miatt lett népszerű határon innen és túl, de az esemény meghatározó része a jókedv és a mosoly is.

Fotók: Domaniczky Tivadar és Apjok Róbert

Szöveg és szerkesztés: Domaniczky Tivadar