A Hungarian Divide vasparipái

A 2021-es Hungarian Divide vasparipái

A bikepacking-nek, vagy kalandbringázásnak nehezen meghatározhatóak az eszköz és formai követelményei. Talán az egyik legnyíltabb formája a sportnak, amit valószínűleg azóta űznek, amióta a kerékpározás létezik. A közelmúlt technikai újításai még inkább megszínesítették a felszerelések listáját, ezzel szinte végtelen lehetőséget adva a műfaj kedvelőinek, hogy egyéniségüket a választott felszereléseinken keresztül is megmutassák.

A 2021-es Hungarian Divide kerékpárjait még az előtt kaptuk lencsevégre, hogy kormányszárig sarasak lettek, így el lehet időzni a felszerlések részleteiben, gondos összeválogatásaiban.

A salgótarjáni 44 éves Boruzs Zsolt hajtotta, a 2021-es Hungarian Divide Teljes távján elsőként célba érkező bringa. Merida Silex vázon Yakpack és BTWIN táskák, SRAM Apex hajtás, a 27,5 colos DT Swiss G1800 felniken Panaracer külsők. Zsolt és bringája 2019 óta minden hazai kalandbringás megmérettetésen rajthoz állt.

A 2021-es Hungarian Divide Teljes távján második célba érkező bringa. A 31 éves budapesti Sumánszki Csaba Kinesis Tripster AT váza Mokush, Ortlieb és Acepac táskákkal, SRAM Rival hajtással, HUNT kerekekkel és Panaracer Gravelking SK külsőkkel volt felszerelve. A Klite lámpák világításáról, és más eszközök töltéséről, egy SON dinamós kerékagy gondoskodott.

A harmadikként célba érkező, 27 éves budapesti Gérnyi Balázs Rock Machine El Nino bringáját hozta a 2021-es Hungarian Divide kihívásra. Balázst a Shimano SLX hajtás és WTB kerekek segítették a célba jutásban. A Merida táskákon jól látható és könnyen elérhető helyre került az elsősegély csomag.

A 39 éves horvát Vedran Gracan egy hatalmas tekeréssel ért elsőnek a 2021-es Hungarian Divide Féltáv céljába. A Giant Anthem XC Race bringa Shimano Deore XT hajtással, RockShox SID villával és MAXXIS Recon Race külsőkkel volt felszerelve. A legszükségesebb felszereléseket Vedran egy Ortlieb nyeregtáskába és egy saját készítésű táskába pakolta.

A 32 éves budapesti Király Tamás nagy igényességgel összerakott On One Free Ranger bringájával a 2021-es Hungarian Divide Féltávján másodiknak ért célba. A bringa SRAM Rival hajtással, Prime Kanza kerekekkel és WTB Byway/Panaracer Gravelking gumikkal volt szerelve. Tamás felszereléseit Mokush táskákba pakolta.

A Mokush táskamárka alapítója, a nagymarosi világjáró, a 39 éves Boros Balázs harmadikként ért célba a 2021-es Hungarian Divide Féltávján. A Magyarországon egyedi gyártással készült, acélvázas Hunor bringáján saját Mokush táskái és Rohloff kerékagyak voltak.

Az 51 éves hidegkúti Pénzes Erzsébet első nőként ért a 2021-es Hungarian Divide Féltáv céljába. A női specifikus Liv Brava SLR bringa Giant P-X2 és GXP kerekekkel, WTB Riddler 700Cx45 külsőkkel, SRAM Apex 1 36×11-42 hajtással volt szerelve. Erzsébet felszereléseit Mokush és PODsacs táskákba pakolta. Az éjszakai tájékozódásról 2 Force Pax 300, Solas NiteRider 250 és ELOPS ST500 lámpák gondoskodtak. A biztos úttartást a Salsa Chowchipper kormány biztosította.

A székesfehérvári 45 éves Szabó Ákos elsőként teljesítette a 2021-es Hungarian Divide Teljes távját, Tour kategóriában. Ákos Giant Revolt bringája Shimano GRX hajtással, Apidura, Acepac és Mokush táskákkal volt szerelve.

A 46 éves Keller Zoltán Csobánkáról, másodikként ért célba a 2021-es Hungarian Divide Teljes táv céljába, Tour kategóriában, Ghost Fire Roadrage bringájával. Zoltán felszereléseit Alpkit, PODsacs és Relevate Designs táskákba pakolta, teljesítményét egy powermeter segítségével figyelte.

A szekszárdi 42 éves Pászti Balázs harmadikként ért célba a 2021-es Hungarian Divide Teljes táv céljába, Tour kategóriában. A Surly Karate Monkey bringa HOPE és DT kerekekkel, SRAM GX hajtással, On One OG kormánnyal, Ortlieb és Alpkit táskákkal volt szerelve.

A 36 éves várpalotai Kauker Márton Kona Sutra LTD acélvázas bringája Mokush és Topeak táskákkal, Vittoria Terreno 2.1 MTB külsőkkel és Race Face Affect 34T SRAM Rival hajtással.

A 39 éves budapesti Agyánszki Tamás Salsa Fargo bringája Zefal és Salsa táskákkal, Shimano GRX és Deore XT hajtással, DT Swiss kerekekkel és WTB Venture külsőkkel.

A 36 éves tatabányai Borbély Tamás Sonder Camino AL bringája Alpkit táskákkal, SRAM Apex hajtással, Panaracer külsőkkel.

A 42 éves zalaegerszegi Chovanyecz Emese Specialized Chisel bringája Apidura és Acepac táskákkal, SRAM és Rotor hajtással, Shimano XTR fékekkel. Emese egy powermeter segítségével figyelte teljesítményét.

A 25 éves veresegyházi Horváth Márton Hauser Redfox retro MTB bringája Topeak táskával, Shimano Deore LX 3×7 hajtással.

A 40 éves budapesti Tokaji-Nagy Csaba Merida CX 6000 carbon bringája Merida és Rockbros táskákkal, Shimano Ultegra hajtással, DT Swiss kerekekkel és Continental külsőkkel.

A 46 éves budapesti Szász Norbert Rondo RUUT CF2 bringája PODsacs táskákkal, SRAM Rival 1×11 hajtással, DT Swiss P1800 kerekekkel és Panaracer Gravelking külsőkkel.

A 35 éves százhalombattai Szarka Zsófia Cannondale Trail SL1 29er bringája Mokush és Ortlieb táskákkal, SRAM SX Eagle hajtással, RockShox Reba RL villával és Maxxis Rambler külsőkkel.

A 47 éves budapesti Kovács Tamás Merida Silex carbon bringája Merida táskákkal, SRAM Force hajtással.

A 33 éves cseh Michal Snajdr Qayron One CrMo Q bringája Acepack és Basta táskákkal, Shimano GRX hajtással, Rodi felnikkel, Michelin Power Gravel  külsőkkel és 3d printed egyedi tartókkal.

A 35 éves győri Hankó György acélvázas KROSS Esker 4.0 bringája Mokush táskákkal, WTB Asyim felnikkel és Maxxis Rambler külsőkkel.

A 43 éves budapesti Zóka-Újhelyi Zoltán Specialized Diverge bringája Ortlieb táskákkal, SRAM és Praxisworks hajtással, Stan’s NOTUBES kerekekkel és WTB Nano külsőkkel.

A 26éves érdi Palotai Benedek Author Ronin bringája Mokush és Restrap táskákkal, Shimano Tiagra hajtással, DT Swiss kerekekkel és Maxxis külsőkkel, agydinamós lámpával.

A 30 éves kecskeméti Boda Gábor Rockrider XC900 bringája Apidura és Alpkit táskákkal, Truvativ és SRAM GX Eagle hajtással, RockShox villával, Mavic Crossmax kerekekkel és Hutchinson Python 29×2.25 külsőkkel.

A 30 éves budapesti Szabó Dávid Surly Bridge Club bringája Yakpack táskákkal, Shimano Deore hajtással, WTB kerekekkel és Maxxis külsőkkel.

A 34 éves debreceni Kosztin János On One Scandal bringája Manitou villával és triatlonos kulacstartóval.

A 46 éves budapesti Németi Nándor Neuzer Jumbo 29er MTB bringája, Shimano SLX és Suntour hajtással, Rodi Excalibur kerekekkel.

A 36 éves budapesti Hajgató Judit Merida Silex 700 bringája Yakpack táskákkal és KLS kiegészítőkkel, Shimano Ultegra hajtással, Fulcrum kerekekkel és Panaracer külsőkkel.

A 31 éves gödöllői Kiss Norbert Riverside Touring 920 bringája Mokush táskákkal, SRAM Rival hajtással.

A 35 éves budapesti Petes Zoltán Specialized Diverge bringája Mokush és Ortlieb táskákkal, SRAM Apex hajtással, Redshift Kitchen Sink kormánnyal, DT Swiss kerekekkel és Michelin Power Gravel külsőkkel.

A 34 éves dombóvári Borbély Balázs Peugeot bringája.

A 31 éves szlovákiai magyar Seregély Valentin acélvázas ONZA bringája Apidura és PRO Discovery táskákkal, FOX kashima villával, DT Swiss kerekekkel és Maxxis külsőkkel.

A 41 éves budapesti Kiss Csaba CUBE Nature PRO bringája Merida és Pro Discovery táskákkal.

A 64 éves osztrák Rudi Hörmann Cannondale Topstone bringája Ortlieb és Blackburn táskákkal, FSA és Shimano hajtással, WTB és Klempner kerekekkel, Canyon VLC nyeregcsővel és SON agydinamóval.

A 26 éves osztrák Lukas Waringer Giant XTC bringája Ortlieb és Apidura táskákkal, Shimano Deore XT hajtással és Profile Design könyöklővel.

A 32 éves osztrák Gabriel Waringer Bombtrack HOOK bringája Restrap táskákkal.

A 39 éves kanadai magyar Horváth Anna Rodeo Labs Flaanimal 5.0 bringája Apidura táskákkal, Shimano Praxisworks hajtással, Panaracer Gravelking SK+ külsőkkel.

A 34 éves kecskeméti Balla József összteleszkópos Haibike bringája saját táskákkal.

A 45 éves osztrák Sigi Grünanger Cannondale Topstone Carbon bringája Ortlieb és Apidura táskákkal, WTB kerekekkel, Schwalbe külsőkkel és Profile Design könyöklővel.

A 38 éves budapesti Domonyik Gergely Focus Mares CX bringája Rockbros táskákkal, SRAM Rival hajtással, ZIPP kerekekkel és Continental külsőkkel.

A 36 éves budapesti Taar Gergely Tout Terrain Outback bringája Apidura táskákkal, Pinion hajtással, ENVE villával, Tumbleweed kormánnyal és Maxxis külsőkkel.

A 23 éves debreceni Kozma Ferenc Kona Fire Mountain bringája KTM és BTWIN táskákkal, RockShox Dart1 villával.

A 41 éves budapesti Kulcsár Balázs Fairlight Secan 2.0 bringája Apidura táskákkal, Shimano GRX hajtással, SON agydinamóval,  Redshift kormányszárral és nyeregcsővel, 27,5 Teravail Rutland külsőkkel.

A 28 éves bodajki Kovács Zsombor Specialized Chisel bringája SKS táskákkal, Shimano Deore XT hajtással, Maxxis IKON külsőkkel.

A 40 éves debreceni Terdik Ábel Ritchey Swiss Cross bringája Apidura táskákkal és ivórendszerrel, Redshift kormányszárral, HUNT kerekekkel, és Pirelli külsőkkel.

A 35 éves pécsi Gadanecz András acélvázas Csepel Deepspace bringája Merida és M-wave táskákkal, Shimano Alivio szettel és DT Swiss kerekekkel.

A 22 éves komáromi Haris József Genesis MTB bringája.

A 18 éves szentedrei Heinrich Milán Schwinn Csepel retro MTB bringája. A mezőny legfiatalabb indulója a peloton legidősebb bringájával.

A 48 éves budapesti Szepesi Antal Litespeed Pisgah Ti titán bringája Acepac és KLS táskákkal, Shimano XTR szettel.

Az 51 éves budapesti Kiss Beenedek Scott Spark bringája Roswheel táskákkal, Shimano Deore szettel és Stan’s NOTUBES kerekekkel.

A 29 éves járokszállási Szabó Bence Rose Count Solo  bringája Mokush táskákkal, Shimano SLX szettel és Mavic kerekekkel.

A 33 éves sukorói Benkő Dávid Specialized Epic bringája Specialized Burra Burra táskákkal, SRAM GX 1×11 hajtással és Axis kerekekkel.

A 25 éves felsőnyéki Vejtey Zsombor Cannondale Slate bringája Topeak és PODsacs táskákkal.

Az 50 éves felsőnyéki Vejtey Csaba Cannondale F-Si Carbon 4 bringája PRO Discovery táskákkal.

A 48 éves budapesti Csuka Tamás Giant Revolt bringája Apidura, Topeak és SKS táskákkal, Shimano GRX hajtással, DT Swiss kerekekkel és Panaracer külsőkkel.

A 31 éves skót Marcus Nicolson Mason Insearchof bringája Straight Cut Design és Restrap táskákkal, Shimano GRX és XT hajtással, DT Swiss kerekekkel és Vittoria Terrano 2.1 XC külsőkkel.

A 39 éves hatvani Szénási Péter Cannondale Slate bringája egy minimalistának mondható táska szettel és házi süteménnyel.

A 32 éves budapesti Szatmári Huba CUBE Reaction 29er bringája KTM táskákkal, Shimano XT hajtással.

A 39 éves budapesti Temesvári Máté Bridgestone MB-1 retro MTB bringája Mokush táskákkal, Ritchey Logic és Shimano Deore XT hajtással, 26 colos kerekekkel.

És, hogy vajon milyen bringákat fognak választani az indulók idén? Azt június 24-én, a 2022-es Hungarian Divide rajtjánál megtudjuk.

Fotók: Domaniczky Tivadar és Apjok Róbert