Télfúvók, esőhajtók. #klnd500

Télfúvók, esőhajtók. #KLND500

2021 december 1-én, kilenc bátor ultrakerékpáros indult útnak a Budai Várból, hogy a #festive500 kezdeményezésnek megfelelően 500 kilométert tekerjenek az év végi ünnepi időszakban. Az elszánt csapat nem kevesebbre vállalkozott, mint a távot alvás nélkül, 24 óra alatt teljesítse, megküzdve a decemberi időjárás kihívásaival, és a 14 órányi sötétséggel.

Gyakran mondják, hogy az ultra típusú teljesítések fejben dőlnek el. Hogyan tud a vállalkozó szellem a fizikai megpróbáltatásokkal megküzdeni, és azokat helyükön kezelve a kitűzött célba érni. Természetesen a fizikai és technikai felkészülést nem lehet alábecsülni, mégis az igazi siker nyitja, amit a legnehezebb megtanulni, a kitartás – és a tapasztalat sem árt.

A kihívás ötletét, amely később a KLND500 nevet kapta, Gangel Marcelltől még augusztusban hallottam először. A Hársas-tó partján vártuk a Hungarian Divide 2021 teljes távján elindult teljesítőit, amikor a várakozás hosszas, mégis izgatott szüneteiben beszélgettünk arról, hogy szeretne egy #festive500 teljesítést csinálni, de egy nap alatt. Az ötlet akkor még kiforratlan volt, és az augusztusi harminc fokokban a strandolók ricsaja mellett csábítónak tűnt a decemberi hideg és köd gondolata.

A november végi ködök eljövetelével kezdett körvonalazódni a terv, és mire az adventi időszak fényei ünnepi pompába öltöztették a városok utcáit, a kihívást és kalandot vállaló csapat is összeállt. Így december elsején nem sokkal déli tizenkettő előtt kilenc ultrakerékpáros gurult be néhány kísérőjük társaságában a budai Szentháromság térre, hogy innen az Alföld irányába indulva, Szegednél fordulva Szolnokon át Budapestig vissza teljesítsenek 500 kilométert. A résztvevőknek a december eleji hidegen túl még az Alföldre jellemző szélre is fel kellett készülniük. Az eső garantált volt.

A most következő fotóriport, az ő teljesítésük krónikája.

A Szentháromság téren barátok, ismerősök és néhány turista társaságában készülődtek a vállalkozó szellemű bringások.