Bianchi
ŐRSÉG Gravel

2024.07.21. Csákánydoroszló

Ez az esemény a 2024-es Bianchi Gravel Magyar Kupasorozat része. Egy “gravel egynapos” amely inkább a teljesítményről és a kihívásról szól, de mégis megjelenik benne a természet, a felfedezés és a kaland. A választott távon a legtöbb induló jó időeredményt tervez majd elérni, ezért itt túravezetés, kilátóban megállás és közös fotózkodás garantáltan nem lesz. Viszont egyedi élmény igen! Megtapasztalhatod, hogy milyen érzés a természethez legközelebb átélni a teljesítmény örömét!

A Bianchi Magyar Gravel Kupasorozat ezen állomása, már lezajlott, de ha kedvet kaptál mindenképp várunk a következőre!

GALÉRIA

KLND elválasztó

Esemény leírás

KLND elválasztó

A Bianchi Őrség Gravel esemény a 2024-es Bianchi Magyar Gravel Kupasorozat V. állomása, a záró forduló! Az adott napi eredményeden kívül az itt összegyűjtött pontjaid beleszámítanak a szezon végi összetettbe is. A rendezvényre, a teljes gravel sorozatra, illetve a teljes szakágra vonatkozó szabályzatot itt érheted el.

Hazánkban ennél klasszikusabb gravel nem nagyon terem, az Őrség híresen jó kavicsutait fűztük fel erre körre. A pálya gyors, kevéssé technikás, hogy minél több időd legyen élvezni a tájat és a természetet. 

Rajthelyszín

KLND elválasztó

A Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont lesz a rendezvény rajt/cél központja. Azon kívül, hogy kiválóan kiszolgálja a bringás igényeket, a kísérőknek, a család többi tagjának és gyerekeknek is programlehetőséget biztosít. 

A rendezvény helyszínén a rajt előtti este camping szállás is foglalható, ehhez kérjük keressétek a lenti email címen a szervezőpartnerünket.

Mivel előző nap a közeli Vasváron fogunk gravel versenyezni, javasoljuk, hogy csatlakozz ahhoz a rendezvényhez illetve fontold meg, hogy oda foglalsz szállást, mert egy kis bulikával is készülünk Vasváron.

Email: sales@videkiertekturizmus.hu

A versenyközpontban elérhető lesz:

Pálya, útvonal

KLND elválasztó

A pálya körpálya, amelyet versenyszámtól függően egyszer vagy kétszer kell teljesíteni.  Rövidtáv 79,8 km, egy kör, vagy hosszútáv 147,2 km, két kör.
A hosszútáv körfordító Felsőmarácon lesz, 72,1 km-nél, tehát a rajt/célkapu alatt nem megy át a hosszú táv a második kör előtt, a célegyenesbe csak a befutókor kell behajtani. A körfordító pontot alaposan jelöljük majd élőben. 

A pálya nyilakkal és jelekkel lesz jelölve, de a .gpx fájl letöltése és követése a saját eszközödön erősen ajánlott. 

Frissítés

KLND elválasztó

Frissítő 1 – Ispánk 
48 és 117,4 km-nél. Sík szakaszon, egyenes útszakasz mentén helyezkedik el egy forgalmatlan településen. A frissítőn saját kulacs töltésre és izotóniás ital, energiaszelet, gyümölcs fogyasztásra van lehetőség. A személyzet a frissítőt nem adja fel.

Kiemelt infók

  • A rövid táv 1, a hosszú táv 2 kört fog tenni. A hosszútáv körfordító Felsőmarácon lesz, 72,1 km-nél, tehát a rajt/célkapu alatt nem megy át a hosszú táv a második kör előtt, a célegyenesbe csak a befutókor kell behajtani. A körfordító pontot alaposan jelöljük majd élőben.
  • A rajt és célvonal (időmérő kapu) a rajt/cél központban lesz elhelyezve
  • A pálya talaja közel 60%-ban terep. Jó minőségű murvás utak, erdészeti aszfalt utak és nagyon kicsi aránybanföldutak alkotják.
  • A terep összességében kevéssé technikás, esőre enyhén érzékeny a pálya. 
  • 14,7 km-nél/ 83,5 km-nél sorompó van az erdei úton
  • 18 km-nél / 87,4 km-nél forgalmasabb közútra kanyarodás 
  • 36,7 km-nél / 106 km-nél forgalmas közutat keresztez az útvonal
  • 42,7 km-nél / 112 km-nél forgalmas közutat keresztez az útvonal
  • Jobbra tartás kötelező!
  • Az útvonal teljes hosszában, de ezeken a szakaszokon különösen fontos a „KÖTELEZŐ A JOBBRA
    TARTÁS” és a KRESZ szabályok betartása.

Programterv

KLND elválasztó

8:30

Versenyközpont nyitása, helyszíni nevezés kezdete

9:30

HOSSZÚ TÁV RAJT

11:30

RÖVID TÁV RAJT

17:00

Összetett eredményhirdetés, 2024-es MK Sorozat zárása

Partnereink

KLND elválasztó