Bianchi
VASVÁR Gravel

2024.07.20. Vasvár

Ez az esemény a 2024-es Bianchi Gravel Magyar Kupasorozat része és egyben a hagymányos két napos vasi hétvégénk első állomása. Egy gravel verseny amely inkább a teljesítményről és a kihívásról szól, de mégis megjelenik benne a természet, a felfedezés és a kaland. A választott távon a legtöbb induló jó időeredményt tervez majd elérni, ezért itt túravezetés, kilátóban megállás és közös fotózkodás garantáltan nem lesz. Viszont egyedi élmény igen! Megtapasztalhatod, hogy milyen érzés a természethez legközelebb átélni a teljesítmény örömét!

A Bianchi Magyar Gravel Kupasorozat egy 5 állomásból álló sorozat, amelynek ez a III. fordulója. Az összetett állásról és az előző forduló eredményeiről itt tájékozódhatsz.

Esemény leírás

KLND elválasztó

A Bianchi Vasvár Gravel esemény a 2024-es Bianchi Magyar Gravel Kupasorozat IV. állomása! Az adott napi eredményeden kívül az itt összegyűjtött pontjaid beleszámítanak a szezon végi összetettbe is. A rendezvényre, a teljes gravel sorozatra, illetve a teljes szakágra vonatkozó szabályzatot itt érheted el.

Rajthelyszín

KLND elválasztó

A vasvári Szentkútfürdő lesz a rendezvény rajt/cél központja. Azon kívül, hogy kiválóan kiszolgálja a bringás igényeket, a kísérőknek, a család többi tagjának és gyerekeknek is programlehetőséget biztosít. 

A rendezvény napján Vértesbogláron falunap is lesz, ami miatt számtalan programlehetőség kínálkozik majd egész nap. 

Vasváron panziós/apartmanos vagy a rendezvény helyszínén camping szállás foglalásához kérjük keressétek partnerünket a Vidéki Értékturizmus csapatát.

Telefon: +36-30-224-8901
Email: info@videkiertekturizmus.hu

A versenyközpontban elérhető lesz:

Pálya, útvonal

KLND elválasztó

A pálya nem körpálya, a két táv eltérő nyomon halad!
A hosszú táv Sárvárról indul és Vasvárra érkezik. Távja 135 km 1101 m szintemelkedéssel. Az indulóknak Vasvárról a rajt reggelén személy és kerékpártranszfert biztosítunk.

A rajt/célkapu alatt nem megy át a hosszú táv a második kör előtt, a célegyenesbe csak a befutókor kell behajtani.
A pálya nyilakkal és jelekkel lesz jelölve, de a .gpx fájl letöltése és követése a saját eszközödön erősen ajánlott. 9 órakor közös rajtoltatással indultok. Rajt, cél és időmérés egyaránt a Vérteslovasban lesz.

Frissítés

KLND elválasztó

Frissítő 1 – Környebánya 
23,8 és 47,6 km-nél. Sík szakaszon, egy félreeső buszöbölben helyezkedik el egy forgalmatlan műúton. A frissítőn saját kulacs töltésre és izotóniás ital, energiaszelet, gyümölcs fogyasztásra van lehetőség. A személyzet a frissítőt nem adja fel.

Frissítő 2 – Hosszú táv kör fordító, Vértesboglár.
Ez egyben az a pont is ahol saját frissítést lehet feladni. 51,7 km-nél található.
A frissítőn saját kulacs töltésre és izotóniás ital, energiaszelet, gyümölcs fogyasztásra van lehetőség. A személyzet a frissítőt nem adja fel.

Kiemelt infók

 • A rövid táv 1, a hosszú táv 2 kört fog tenni. A ki- és bevezető 0,7 km-t (aka. célegyenest) minden távnak csak egyszer szükséges megtennie.
 • A rajt és célvonal (időmérő kapu) a rajt/cél központban lesz elhelyezve
 • A pálya talaja közel 60%-ban terep. Jó minőségű murvás utak, erdészeti aszfalt utak és nagyon kicsi arányban (3 km alatt) földutak alkotják.
 • A terep összességében közepesen technikás, esőre közepesen érzékeny a pálya. 
 • A pálya összességében egy  haladós, de technikás gravel pálya lesz. Vannak benne homokos szektorok és köves szakaszok valamint egynyomos ösvény is.
 • 14,1 km-nél egy mély homokos rész található amellyel párhuzamosan (jobbra) a mezőn van egy alig járt nyom ami viszont gyors. Ezt jelölni fogjuk, de érdemes jegyezni.
 • 19,4 km-nél egy kb. 200 m-es homokos szakasz található, ez egy nagyon rövid, de technikás lefelé.
 • 27,9 km-nél sorompó található!
 • 30,6 km és 32,7 km között veszélyes, nagy tempós aszfaltos lefelé található. Jobbra tartás kötelező!
 • 33,5 és 34,8 között technikás errdei szakasz található egynyomos ösvénnyel és egy leszállást igénylő bedőlt fával.
 • az útvonal teljes hosszában, de ezeken a szakaszokon különösen fontos a „KÖTELEZŐ A JOBBRA
  TARTÁS” és a KRESZ szabályok betartása.

Programterv

KLND elválasztó

7:00

Versenyközpont nyitása, helyszíni nevezés kezdete

8:45

Rajt beszólítás, technikai információk

9:00

Közös Rajt - Gravel rövid táv versenyszám

9:00

Közös Rajt - Gravel hosszú táv versenyszám

16:00

Eredményhirdetés, a rendezvény szintidejének vége, zárás

Fontos infók, legfontosabb dolgok

KLND elválasztó

A rendezvény nem teljes pályazár mellett halad. Bár forgalmasabb kereszteződéseket polgárőrök fogják biztosítani,ők a forgalmat nem állíthatják meg, csak figyelmeztetik a versenyzőket és a gépjárművezetőket a forgalmas szakaszokon. A KRESZ betartása és a jobbra tartás végig kötelező.

nap
óra

Hamarosan elstartolunk a Bianchi Gravel Magyar Kupa Sorozat III. állomásán!
Gyertek, jó móka lesz!

Partnereink

KLND elválasztó